Bienvenue sur votre nouvelle boutique !

Vous pouvez modifier ce texte dans le module "BWA - Message en-tête de site".

Free delivery from 250€ for France
TOURAINE LE PETIOT
85

TOURAINE LE PETIOT

€11.00
Bouteille 75 cl

Vincent RICARD took over the estate from his father in 1999. The vineyard has been converted to organic farming since 2013. With 17 hectares, Vincent has always worked with respect for terroir and nature. The clay-limestone soil allows different grape varieties to express themselves. The majority of the vineyard is planted with Sauvignon Blanc, but there are also Chardonnay, Gamay and Cabernet Franc.

Livraison estimée entre le 06/01/25 et le 12/01/25
Tasting
icon_image_1728402326.svg
To the eye

Light yellow with green highlights 

icon_image_1728402369.svg
Nose

White flowers and grapefruit

icon_image_1728402397.svg
Palate

Round, tangy and fresh

icon_image_1728402432.svg
Pairing

Seafood ; Fish ; Poultry in sauce ; Comté ; Lemon pie ; Fruit tarts

icon_image_1714654135.svg
Aging potential

Ready to taste

Features
  • Color White
  • Region Loire
  • Vintage 2020
  • Format Bouteille
  • Domain Vincent RICARD
  • Degree 12.5
  • Capacity 75 cl
About

The origin of Sauvignon Blanc is unknown, but it is reputed to be one of the best French grape varieties for dry white wines. It can be found as far afield as New Zealand, where it produces great wines of outstanding reputation. Petiot, on the other hand, is made from Touraine Sauvignon.

Notes Parker

Le barème établi par Robert Parker évalue les vins sur une échelle allant de 50 à 100 points afin d’aider les consommateurs à choisir leurs bouteilles. La grille de notation est la suivante :


96 à 100 Une cuvée grandiose : niveau exceptionnel.

90 à 95 Belle complexité aromatique, bel équilibre : niveau excellent.

80 à 89 Grande intensité aromatique, finesse et équilibre : bon niveau.

70 à 79 Plaisant, peu de complexité : niveau moyen.

60 à 69 Quelques défauts perceptibles : niveau très moyen.

50 à 59 Détection de défauts, manque d'équilibre : niveau acceptable.