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BANDOL LA MIGOUA

BANDOL LA MIGOUA

€72.00
Bouteille 75 cl

Domaine Tempier, founded in 1834, is owned by the PEYRAUD family. Situated in the heart of the Bandol appellation in Provence, the Domaine Tempier vineyard covers 38 hectares, set between seas and steep, sun-drenched slopes. Today, it is managed by Xavier RAVIER, who continues the tradition, and biodynamically by Jean-Philippe FOURNEY, the vineyard manager. The aim is to harness the energy of the soil and natural elements to help the vines flourish.

Livraison estimée entre le 23/11/24 et le 29/11/24
Tasting
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To the eye

Deep ruby

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Nose

Ripe black and red fruits; Garrigues; Spices

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Palate

Clean attack; fresh finish

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Pairing

Charcuterie; Red meat; Mushrooms; Cheese; Game

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Aging potential

Excellent cellaring potential

Features
  • Color Red
  • Region Provence
  • Vintage 2020
  • Format Bouteille
  • Domain DOMAINE TEMPIER
  • Capacity 75 cl
About

The special cuvée “La Migoua” contains between 50 and 65% Mourvèdre, depending on the year. The proportion of Cinsault is high, especially on the south-facing La Louffe hillside. Often more animalistic than other cuvées, La Migoua displays great complexity. It's a wine with a wide range of aromas and flavors, well-balanced and promising great ageing potential.

Notes Parker

Le barème établi par Robert Parker évalue les vins sur une échelle allant de 50 à 100 points afin d’aider les consommateurs à choisir leurs bouteilles. La grille de notation est la suivante :


96 à 100 Une cuvée grandiose : niveau exceptionnel.

90 à 95 Belle complexité aromatique, bel équilibre : niveau excellent.

80 à 89 Grande intensité aromatique, finesse et équilibre : bon niveau.

70 à 79 Plaisant, peu de complexité : niveau moyen.

60 à 69 Quelques défauts perceptibles : niveau très moyen.

50 à 59 Détection de défauts, manque d'équilibre : niveau acceptable.